-täsmähaku

maanantai 21. helmikuuta 2022

Homma pakettiin vai jatketaanko kuitenkin.

Tulipahan luettua omaa blogia pienen tauon jälkeen, kun piti etsiä kuvia Wehoputsin asennuksesta ja viemäröinnistä. Edellinen postaus onkin nyt karkeasti 10v sitten eli tästähän on hyvä jatkaa vaikka remontti- ja korjausblogia. Oli yllättävän hauskaa lukea aikaisempia postauksia, katsella kuvia ja fiilistellä muutenkin rakennusaikaisia juttuja - jatketaan nyt tätäkin ja jätetään uusiakin asioita bittiavaruuteen talteen. Tuskin tätä "mediamuotoa" kukaan enää lukee kun on x-määrä muita, mutta jääpähän itselle (ja perillisille) ainakin talteen. Kun tästä mennään 10v eteenpäin, niin näitä voi lukea jo omat täysi-ikäiset lapset.. hui.. aika menee nopeasti.

Mitäs tässä nyt sitten on tapahtunut edellisen postauksen...

Kuten arvata saattaa, samassa talossa asutaan vieläkin, tosin nyt meitä on yhteensä 5, 3 muksua koulussa ja niistä esikoinenkin jo 11v. Perheessä myös kaksi marsua sekä nykyään vahtikoiranroolia hoitaa saksanpaimenkoira Ruuti. Vaikka Ruuti on lunkki kuten minä, niin on sillä pallitkin (kuten mullakin..) jos tarve vaatii (vaikka narttu onkin).

Aikaisemmat nelijalkaiset perheenjäsenet, mitä aiemmissa postauksissa näkyykin: Wendy (lapinporokoira) ja Panda (hollanninpaimenkoira) ovat siirtyneet vahtivuoroista jo eläkkeelle ja ikuiseen lepoon.

Ruuti jatkaa tilan vahtimista:


 


 
 
Moi. Me ollaan Pommi ja Mini. Mä oon Pommi eli isompi ja toi toinen on Mini eli pienempi.

Talo on ollut "about" valmis jo vuosia ja ikäähän tälläkin on nyt sen verran, että vaimo on jo vuosia mielessään remontoinut sitä ja tätä sekä tota. Kaikki remontointi-, rakennus- ja saneerausohjelmat katsottu moneen kertaan. Pikkuhiljaa nämä tulee siirtymään tuonne todo-puolelle, eli pidetään niistä nyt sitten blogin muodossa jotain kirjaa. Jotakin on jo tehty, mutta paljon vielä edessä - Jippikayjei!

 


Vuosien varrella on rakennettu terasseja sinne ja pari tänne, hiekkalaatikko on muuttunut nuotiopaikaksi, keinupaikat ovat vaihtuneet köysiradoiksi, toinen leikkimökki nikkaroitu ulkosaunaksi, etupihan "viherkaistale" muuttanut muotoaan monet kerrat, rakennettu ulkovajaa, sisältä muutettu järjestystä ja huonekaluja, rempattu huoneita ja itse digisuuntauksen johdosta (osiltaan myös työnkuvasta johtuen) viritellyt kaikkea mahdollista turvallisuuden ja automaation/tietotekniikan saralla (vanhemman tyttären mielestä "härvelit" saisi jo riittää).

Postataan muutamia kuvia talteen tästä vuosien varrelta. V, E ja N, jos joskus tätä luette, niin terkkuja isältä ja äidiltä <3.


Aitaa on rakennettu pihalla - eri näköisiä ja eri paikoille. Tuli sitä tehtyä myös bussipysäkki muksuille naapureiden kanssa - pysyypähän kuivina kun odottavat koulubussia.

 



Pihalle väsättiin grillipaikka ja aikaisempi hikkalaatikko muuttui vuosien varrella nuotiopaikaksi kun muksut olivat siellä leikkinsä leikkineet. Aikansa kutakin - Vierivä kivi ei sammaloidu.

 


Vettä sisään ja vettä ulos. Rengaskaivoa on tyhjennetty, pesty ja fixattu vuosien varrella. Myös ojia on kunnostettu poistolietteelle. Näihin asioihin palaan varmasti vielä tuonnempana. Juurikin nyt on tilanne päällä, sillä toi kuvassa oleva oja on jäässä ja poistoliete ei ts. kulkeudu oikeaan suuntaan (tästähän tämä blogin jatkaminen saikin alkunsa, kun etsin niitä Wehoputs kuvia..).

 

Yksi hienoista puolista asua ns. "maalla" on tila. Voi rakentaa, temmeltää ja muksuilla (ja isällä) on tilaa toteuttaa. "Maalla" sen takia heittomerkeissä, koska ei tästä Tampereen keskustaan ole kuin 18min siivu autolla.

 


Ehkä se merkittävin "hashtag" #covid19 iski tämän kuvan ajankohtaan myös. Työt siiryi etätoimistolle kuten kuvassa.. kestin ja koitan kestää myös jatkossa jos tarve vaatii.

 

On vuosien varrella suunniteltu, korjattu, rakennettu ja fixattu. Varmaan joihinkin projekteihin voisi palata, niin jää jotain muisteltavaa. Näitähän voi olla ihan hauska joskus "vanhana" lukeakkin.

 

Erityismaininnan saa tallin äänentoisto mikä tuli hommattua jossakin kohtaa - tietäjät tietää :). 


 

Onhan tässä ollut kaikkea puuhaa, mutta on sitä sitten tullut jossakin kohtaa nautittuakin hyvästä seurasta ja työn jäljestä :).

Tarina jatkuu - koitetaan pitää päivitysjaksot hieman lyhyempinä. CU!


Ei kommentteja: