-täsmähaku

keskiviikko 8. elokuuta 2012

Aika laittaa homma pakettiin :) (osa 1)

Kappas kappas. Se olis huomenna semmonen 3v edellisestä merkinnästä tässä blogissa. 
Nyt voisi olla aika pistää homma pakettiin, kun kesällä tuli myös 5v täyteen rakennusluvan hakemisesta. Jatkolupaa ei tarvinnut loppuunsaamiseksi hakea, vaan tönö on nyt virallisesti valmistunut vaikka tiukoille menikin.

Koitetaan päivitellä hieman tapahtumia, niin jää jälkipolville lukemista :) (Esikoinenkin ehti tässä välissä syntyä 13.10.2010).



Aloitellaan siittä mistä kaikki olisi ihan aluksi pitänyt aloittaa eli autotallista. Tässä urakassa se oli kuitenkin se viimeinen projekti.


Eristykset, salaojat ja muut mukavat piilotettu maan alle. Kiviainekset päälle ja maa tasaiseksi. Sepeliä, soraa ja hiekkaa menee ihan poskettomia määriä. Ihan sama paljonko sitä tilaa, niin kaikki se vaan jonnekkin uppoo.

 

Runkoa pystyyn ja kattotuolit paikoilleen. Tämä vaihe olikin aikas nopea toimenpide,  mutta kyllä se siittä sitten hidastu, kun eristeitä ja levyjä alettiin laittamaan paikoilleen.


Seiniin eristykset ja höyrynsulkua pintaan. Ennen levyjä vielä koolaus ja 5cm lisää villaa jolloin kokonaiseristykseksi saatiin 20cm. Lämmitysmuotona tuttu ja turvallinen sähkölämmitys valun alle.



Tallin kattoeristys päätettiin talosta poiketen tuupata puhallusvillalla lämpöseksi. Jos seuraavaa taloa joskus tekee, niin asuinrakennuskin tulee puhallusvillalla. Vieläkin puistattaa kun muistelee niitä kivoja hetkiä talon yläpohjassa levyveitsen kanssa 50 asteen lämpötilassa..



Tarkoitus oli kiskasta talliin niin paljon kuparia ja rasioita seiniin, ettei tarvi pinnassa niitä jälkeenpäin vedellä - ihan hyvin siinä onnistuinkin.


Siinä sitä lopullista muotoa sitten suhteellisen valmiina pakettina.

Jatketaan loppuyhteenvetoa myöhempänä..


1 kommentti:

tomi kirjoitti...

Kiva kuulla, että on valmista tullut.

Olen lueskellut teidän projektia alusta asti - viime aikoina vähemmän sattuneesta syystä ;)

ps. puhallusvilla on minunkin mielestä loistava keksintö!