-täsmähaku

keskiviikko 25. maaliskuuta 2009

Sauna!

Viikonloppuna kiuas tuli taloon ja sähkäri käväsi eilen kytkemässä vastukset toimintaan. Sähkäri vaihtoi myös pesuhuoneen lattialämmityksen sensorin ja termarin. Mittauksien mukaan kaikki pitäisi olla taas kunnossa, eli toivotaan ettei enää hajoa.
Tänään kasailin kiukaan pystyyn ja sommittelin reilun satakiloa kiviä verkon sisään. Pikaisen koepolton jälkeen vastukset hehkuu, eli tänään pääsee 1. kerran saunaan!


4 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Meidän takkahuoneessa odottelee samanlainen kiuas.. Minkälaiset oli löylyt? Miten teillä on ilmanvaihto/poisto sijoitettu?

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

ihana sauna! Saunanteko meneillään ja kiinnostaisi tietää, että miten te tuon laatoitetun seinän teitte; jossain aiemmassa kuvassa näytti, että olis ollut koolaukset ja alumiinipaperit silläkin seinällä..? Ja sitten se pikkupätkä, laitoitteko sinne jotain vesieristettä vai vain kosteussulun alle?

Mika kirjoitti...

Löylyt on hyvät vaikka ilmastointi ei olekkaan vielä toiminnassa. Ikkunasta päästellään vielä jälkihöyryt. Kosteet löylyt ja sopivan pehmeet - tykätään!

Kiukaan kohilla katossa on tuloilmaventtiili ja toisessa reunassa sitten poistoventtiili. Lattianrajaan mietittiin myös poistoa, mutta ei sitten katsottu tarpeelliseksi. Saunan takana on tekninentila, eli poiston saa myöhemminkin tehtyä jos on tarvis.

Laatoitus meni jotenkin näin: Kahit, koolaukset ja villat, alumiinifolio, rimotus ja sen päälle lujalevy ja laatat. Vesieristettä ei kannata kiukaan lähellä läträtä, ei tykkää kuumuudesta.

remppaajat kirjoitti...

Tulipa tosiaan hieno sauna!

Tykkään myös tuosta todo-listasta, pitäisi varmaan omankin blogin reunaan sellainen askarrella. :)