-täsmähaku

keskiviikko 13. elokuuta 2008

Vielä paljon tekemistä

Hassua kuinka noi raksatekemiset tuntuu lisääntyvän vaan. Aina kun jotain saa valmiiksi, niin huomaa kasan muita asioita mitä on tekemättä. Välillä tuntuu, ettei tästä projektista tule ikinään valmista. Taas on kuitenkin painettu menemään ja koitetaas tähän päivitykseen pistää mahdollisimman paljon muutoksista.

Project 1 - Talon maalaus.


Vanhemmat kasasivat pienen talkooporukan tutuista ja pistivät miehet maalaushommiin. Koko päivän porukka jaksoi huiskia maalia talon pintaan ja korkeita kohtia lukuunottamatta talo on nyt kertaalleen maalattu. Kiitoksia maalausporukalle, hyvää jälkeä teitte :).
Maali on ehkä hieman liian kellertävää mitä luulimme ja pitää nyt katsoa miten silmä väriin tottuu. Saahan sen sitten sävytettyä toisella maalauskierroksella jos tarve vaatii. Räystäät pitää vielä sutasta valkosella toiseen kertaan ennen kourujen asennusta.

Project 2 - Kodinhoitohuone

Lattian saumausta. Muuten ihan lepposaa hommaa, mutta peseminen ei ole mukavin työvaihe.

Kattoon väsättiin pieni tarkistusluukku, josta voi kurkistella miltä yläkerran vesien jakotukki näyttää (toivottavasti kuivalta).

Lattiat saumattu ja osa kalusteista kannettu paikoilleen. Toolmanin 14,90€ pistosaha odottelee kierroksia ja pääsyä levyn kimppuun. Teippaukset tason suojaksi ja tarkat mittaukset ja ei muuta ku sahaamaan reikää altaalle.

Ihan hyvää jälkeä siittä sitten tuli ja aikas sopivan kokoinen reikäkin tuli tehtyä.

Lakattiin leikkausjäljet vielä ennen altaan asennusta, ettei kosteus pääse turhaan levyn sisälle.

Hyvin istuu.

Project 3 - Alakerran vessa ja kylppäri


Vessa saumausta vaille valmis ja pesutilat odottelee lattiaan vesieristystä ja laattoja. Hienoa jälkeä Hanna sai aikaiseksi. Turhaan tähän hommaan olisi ketään ammattilaista palkattu :).

Project 4 - Jotain ihan muuta.

Kokeilin uutta lähestymistapaa vieraiden häätämiseksi. Parin metrin varsi ja automaattisumutin. Toimi ku tauti, tai no jäi siihen parit pörräileen vielä toviksi.

Tanhikselta sain palan rumpuputkea mikä pitää upotella tohon ojaan tässä joskus ku ehtii. Kiitoksia vaan.

Yhden kerroksen lisäilin tiiliä ennenkuin peltimies hieroo pellit paikoilleen. Olishan noi tiilet voinu rälläköidä samaan linjaan vierustovereiden kanssa, mutta ei toikaan nyt pahalta näytä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva blogi teillä! Olen seuraillut sitä pitkän matkaa. Kiinnostaisi tietää tuon teidän lattialaatan tiedot...? Näyttää nimittäin sellaiselta, jota olen itselle ajatellut...

Mika kirjoitti...

Kodinhoitohuoneessa oleva harmaa laatta on Mallorca tumman harmaa 10x10 ja vessassa oleva ruskea on Mallorcan Wenge 10x10. K-raudasta löytää ainakin :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos!!! Täytyy käydä K-raudassa tsekkaamassa!