-täsmähaku

tiistai 16. syyskuuta 2008

Edistymistä näkyvissä

Ahkerointiviikonloppu takana ja muuttopäivä on taas pari päivää lähempänä. Tosin päivä voi olla yhden, kahden tai kolmen kuukauden päässä tai sitten joskus toiste. Anyway, jotain näkyvää on taas tapahtunut. Kummankin vanhemmat olivat myös viikonlopun aikana ahkeroimassa raksalla. Itse tosin vietin viikonlopun töissä enkä pyörinyt turhaa jaloissa. Hyvinhän siellä sit saatiin hommia eteenpäin.

Yläpohja on nyt villoitettu pientä pätkää lukuunottamatta!! jippii! Villaa tuli sen verta talopaketin mukana, että päätettiin latoa sitä 500mm yläpohjaan samalla vauhdilla. Yläkerran kattolämmityselementtien päällä on vielä 50mm eristettä, joten ei pitäisi ainakaan sieltä lämpö karkailla. Otetaan kuvia yläpohjasta, kun saa loputkin neliöt täyteen eristettä. Voi niitä kuvia sitten katsella, jos jokin muu työvaihe rupeaa kyrsiin oikein kunnolla.

Putkien läpiviennit odottelee asentamista. Odotellaan kaunista ja lämmintä päivää..

Eteisen katto vihdoin paneloitu. Seiniä joutuu vielä hieman hinkkaileen ja maalaileen, mutta muuten hyvässä vaiheessa.


Saunaan lyöty koolaukset ja villat paikoilleen. Seuraavaksi sitten lauteille tuet, tuuletusrimat, paneelit, vesieristys lattiaan, kaakelit, saumaus, lasiseinä, lauteet, valokuidut, kiuas ja lopuksi sauna päälle - muutama tunti hommaa siis vielä.

Hanna on keittiön välitilan kaakeleita saumaillut eri väreillä muutamia kertoja ja yhtä monta kertaa saumat on taas puhdistettu. Oikeaa sävyä ei ole löytynyt, mutta koko ajan tummempi on mielyttänyt enemmän silmää. Nyt kuitenkin päätettiin laittaa ovat paikoilleen ja mallailla niitä saumoja ovien kanssa. Onneksi niin tehtiin, sillä se alkuperäinen luonnonvaalea sopii parhaiten kokonaisuuteen.
Muuten keittiössä on kaikki hyvin. Kaikki kaakelit paikoillaan ja yläkaappien ovet asennettu. Kunhan saadaan saumaus loveen, niin pääsee tekemään keittiön muutenkin valmiiksi.


Katolta kuva vielä yhteen eri ilmansuuntaan.

Syöksyt ja kourut paikoillaan. Yläkerran lippaan joutuu vielä tilaileen pellitykset ennenkuin sen syöksyt saa valmiiksi.

Isä asentelee kodinhoitohuoneen ovia paikoilleen. Ovet menevät aikas helposti kiinni, mutta kahvoissa voi sitten tovi vierähtää. Mukavasti tulee taas valmiimman näköistä, ettei ihan pääse masentumaan.

Eteiseen päästiin myös kasaamaan komeroa paikoilleen. Ohjeet nyt ei kovin kummoiset ollu, mutta ihan hyvin se runko sitten siihen tuli valmiiksi. Liukuovet pystytään asentamaan vasta kun lattia on valmis.

Alakerrasta roudailtu myös kaikki ylimääräinen tavara yläkertaan piiloon. Ihmetellään siellä sitten minne ne seuraavaksi roudataan, kun yläkertaa ruvetaan tekemään.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Musta näyttää tulevan "vakkarihäiriköijä" =). Lähestyn teitä taas kysymyksen kera; tälläkertaa mietityttää seinienne värit. Mitä valkoista olette sisäseinissä käyttäneet? Onko kyseessä maalarinvalkoinen (G497/F157) vai A-perusväri vaiko joku muu sävytetty valkoinen (jos tämä niin mikä)? Tämähän alkaa muistuttamaan tietovisaa ;)

Toivottavasti jaksatte vielä vastata!

Tellu (taas)

Hanna kirjoitti...

Valkoiselta näyttävät seinät on maalattu Sadolin sisävärit- värikartan white rose-sävyllä. Keittiö saman värikartan saharalla ja olohuoneen värillinen seinä kilimanjarolla. Kodinhoitohuone muistaakseni maalarinvalkoisella.