-täsmähaku

sunnuntai 12. lokakuuta 2008

Piippu katolle!

Tänään oli sen verran hienot kelit, että päätettiin kiskaista piippu lopulliseen mittaan. Koko päivä siinä sitten menikin, eikä oikein muuta ehditty tekemään. Huomenna voisi sitten jo tuprautella ensimmäiset savut ilmoille, mutta katotaan nyt koska se juhlallinen päivä on. Vois vaikka kuoharipullon korkata jos piippu vetää, säästää Shampanjan sitten muuttotarkastukseen.

Alakerrassa leviteltiin 1. tasoituskerros piipun kylkeen. Lopullista pintaa mietiään vieläkin..

Siihen sen piipun suunnileen pitäisi tulla. Olin jo varautunut kattosillan pätkimiseen, mutta tarvetta ei onneksi tullut. Hienosti mahtui tulemaan tosta välistä.. niinkuin oli suunniteltukin :). Yhden sillan tukikiinnikkeen paikkaa tosin joutui muuttamaan, että sai pellitykset menemään sillan alta.

Hieman keräsi soijaa pintaan, kun punnerrettiin noita tarvikkeita katolle. Musta auringon lämmittämä kattokaan ei oikein helpottanut tilannetta.

Reikä, laasti, tulilaasti, vatupassi ja piipun tavarat.. kyllä se siittä nousee.

Ja nousi. Kyllä siittä hieno tulee, kun saa vielä pellit ympärilleen. Suunnilleen kaikki osatkin löysi paikkansa eli kai se aikas oikein on kasattu.

Pimeä ja kylmä rupesi tulemaan loppu vaiheessa ja se hieman haittasi työskentelyä. Tovi pähkäiltiin kuinka toi läpivienti tiivistetään ja tulos oli: ensin jollain tulimassaliimalla aluskate kiinni piippuun, siihen päälle piipun mukana tulleet tiivistysnauhat ja lopuksi pikimassalla kaikki hienosti pakettiin. Yläpohjasta pitää vielä käydä tiivistykset viimeistelemässä.

Pellit on vielä irti ja odottelee huomista asennusta. Hieman joutuu yhtä juuripeltiä taivuttelemaan harjan yli ja pikimassalla läträäminen on kanssa huominen projekti. Olikin toi pystytys helpompi homma mitä alunperin luultiin.

Ei kommentteja: