-täsmähaku

tiistai 29. heinäkuuta 2008

Stoori jatkuu

Nopeasti vierähtää päivät ja blogin päivittelykin siirtyy aina seuraavalle päivälle ja taas sitä seuraavalle. Nyt hieman taas päivitystä mitä on tässä viikon aikana tapahtunut. Aikas hyvin hommat edistyneet ja asiaa auttanut se, että kummankin vanhemmat ovat olleet auttelemassa nikkaroinnissa. Tietenkin mukaan mahtuu myös vähän vähemmän mukavia asioita, mutta niistä alempana lisää.

Aita saanut taas muutaman metrin lisää pituutta ja nyt pienellä virittelyllä koiratkin pysyvät omalla tontilla ja ohikulkijat voivat aikas rauhassa ohi kävellä. Aikas virityksiltä noi väliaikaiset "portit" vielä näyttävät, mutta pitää rakennella jossakin välissä hieman paremmat versiot. Leikkimökki tulee seuraavaksi aitaprojektin eteen, joten hommat seisahtuu sen osalta siihen. Pitää kaivurikuski pyytää pihaa muokkaamaan, niin samalla nostelee ton mökin omalle paikalleen.

Keittiöön tuli kulmapala pienen odottelun jälkeen. Olivat kyllä sen tehtaalla tehneet, mutta postitus oli unohtunut. Nyt sopii pieni palikka paikalleen, mutta pöytälevy on edelleen 2cm liian pitkä eli sitä odotellaan sitten seuraavaksi.. Keittiön kasaamista ei oikein pääse jatkamaan ennenkuin sekin pala tulee.

Hanna otti omaksi projektikseen alakerran vessan laatoituksen ja mulla ei ole sinne kuulemma asiaa :). Haettiin ristikoita narun tilalle ja kyllä se homma niilläkin etenee. Naru oli sen verta hepposta, että tuuppasi joustamaan turhan paljon noiden laattojen alla. Varmaan olisi löytynyt hieman vahvempaakin narua, mutta ristikoilla mennään etiäpäin :)

Loistavaa jälkeä siittä sitten tuli ja mun puolesta voi laatoittaja laatoittaa muutkin seinät :).

Hannan isä väkersi khh kimpussa oman lomansa aikana. Kurasyöpön valusuojat irti, hieman maata pois, pystykaivo paikoilleen ja kuraa tueksi, vesieristykset reunoille ja lopuksi syöppö lattiaan.

Kodinhoitohuone tuli muutenkin jo aikas hyvälle mallille. Vesieristykset pohjille ja laattaa päälle. Seuraavaksi pääsee sitten saumaileen ja laittamaan noi alimmaiset seinälaatat paikoilleen. Toivottavasti loppuviikosta saisi olkkarista roudattua khh kalusteet paikoilleen, niin tulisi sinnekkin tilaa.

Ja sitten niitä ikäviä asioita.

Muutama sadepäivä oli tossa viikko sitten ja raksalle tullessa ihmettelin kun olohuoneessa yhdessä nurkassa oli pieni lammikko ja lattia muutenkin märän oloinen. Pieni vilkaisu pihalle ja rakenteisiin, niin syykin löyty. Olin edellisviikolla tyhjentänyt parvekkeen ylimääräisestä rakennusrojusta ja sadevesi pääsi valumaan rakenteisiin parvekkeen alla olevasta n. 3cm tuuletusraosta. Puuverhous ei olekkaan ihan sadenkestävä sitten.

Joko Finndomon Puutalon PT3 (Puuverhous asennus) toimitus ei sisällä PT1:stä (Sateelta suojaan asennus) tai sitten jokin muu kusee. Seinä on tehty 2 elementistä tossa kohtaa ja niiden välissä pieni rako ja lasivillat välissä. Ylhäältä sadevesi pääsee kuitenkin suoraan ohjautumaan tohon elementin väliin ja siittä sitten tuulensuojalevyn taakse ja runkoa pitkin alas asti. Siellä sitten onkin tilaa minne mennä.

Puhaltimet jauhamaan elementin ja lattian väliin.

Isä nakutteli laudat ja litimärät villat pois ja sitten odotellaan miten rakenteet kuivuu. Onneksi sateita ei ole näkyny ja seinä on päässy kuivumaan hellekeleissä. Pitää mittarilla vielä mittailla onko tuolla muualla kosteutta vai selvittiinkö tällä purkamisella. Semmosta.

Ei kommentteja: